maanantai 26. marraskuuta 2018

Asiakastyö: Hyvä pore

Teemme tiimimme kanssa kone- ja tuotantotekniikka alalle uutta ilmettä yhteishakuja varten. Me teemme alalle uuden esittely videon joka kertoo alasta.
Käytimme kännykän vakautinta, green screenia ja audio tallenninta. Minä toimin pääasiassa kameravastaavana ja editoin videota ellin kanssa

Asiakastyö: Carlings

Olen tällähetkellä Pop up collegessa. Täällä tehdään asiakastöitä omille asiakkaille. Meidän asiakkaamme on Carlings. Se on Norjalainen vaatekauppa ketju. Olen ennenkin tehnyt samanlaisen asiakastyön.

Asiakas toivoi joulkalenteria Instagramiin. Teemme heille 23 kuvaa sillä tekevät 24 kuvan itse. Asiakas antoi aika vapaatkäden, mutta haluttiin, että merkit esim, Lee, Levis, Makia ja Vans.
Minun pitää tehdä 7 luukkua ja 23 kuva on koko tiimini yhteinen. Meidän pitää lähettää 15 ekaa kuvaa viimeistään ennen marraskuun 30 päivää.
Jokaislla tiimini jäsenellä on noin 7-8 kuvaa toteutettavana.

Kuvia on erilaisia on henkilökuvia, flatlayta, lähikuvia, yläosa kuvia ja alaosa kuvia.

Tässä kaikki ottamani kuvat 

tästä pääset Salon Carlingssin instagramiin

Loppu arviointi ja yhteenveto

Omat mietteet työssäoppimisjaksosta

Olen todella tyytyväinen tähän paikkaan, vaikka aluksi tuntui ettei tämä ole ollenkaan mun juttu eikä tä oikeestaa ookkaa, mutta välillä on mentävä oman mukavuus alueen ulkopuolelle, jotta voi oppia jotain uutta. Ja olen löytänyt tässä viiden viikon aikana tietyn kaavan miten otan kuvat, miten ne muokkaan ja miten aikataulutan töitäni.
Vaikka tosiaan aluksi tuntui siltä etten tule pitämään tästä niin tälleen jälkeenpäin ajateltuna olen oppinut ja kehittynyt kuvaamisessa sekä muokkaamisessa, illun ja photoshopin käytöstä. 

Kehittymiseni tajusin tänään kun olin kuvannut työssäoppimisen alussa yhdestä matosta fiiliskuvan ja tällä viikolla otin samasta mallista (eri värillä) fiiliskuvia. Näytin lopulliset kuvat matoista Osmolle (joka on minun ohjaaja täällä) sanoin osmolle, että toi kuva on huono ja Osmo oli samaa mieltä joten päätin ottaaa uuden kuvan matosta. Osmo sanoi että "tässä huomaa sun kehityksen ja mitä sä oot oppinut. 

Aluksi kun kuulin että meille on tulossa työssäoppimis jakso päätin että en jää saloon oppimaan ja kysyinkin parilta yksityiseltä valokuvaajalta paikkaa mutta ajankohta ei sopinut heidän aikatauluihin. 
Sitten kun pohdiskelin, että olen mukana isossa teatteri prokkiksessa jossa on noin 50 harkkaa eli melkein jokapäivä 2 kuukauden ajan joten se että olisin lähtenyt turkuun tai helsinkiin oppimaan olisi ollut ihan mahdotonta. 

Opettaja ehdotti mulle monta paikkaa enkä kokenut niistä mitään kiinnostavana, mutta lopulta päätin kysyä sisustustehtaalta paikkaa koska se sijaitsee lähellä kotiani joten minun olisi helppo kulkea töihin ja takaisin. Eli olin 8 tuntia töissä vajaan tunnin kotona ja lähdin neljän tunnin teatteri harkkoihin. Ajatus tuntui aluksi todella rankalta ja mietin että miten jaksan, mutta nyt tässä kun mietin aika meni todella nopeasti vaikka toki oli sellaisia hetkiä kun en olisi todellakaan jaksanut lähteä töihin mutta aina kun tänne tulin tuli sellainen olo että enään hetki tätä ja on loma. Myös se motivoi työssä että haluan todella paljon oppia tästä alasta.

Nyt jakson loppu puolella huomaan että olen kehittynyt huimasti ja minulle on tullut todella paljon itsevarmuutta tän homman suhteen. Tietenkin on vielä paljon opittavaa, mutta selvästi tästä jaksosta on ollut paljon hyötyä minulle ja innolla odotan seuraavia työssäoppimis jaksoja.Itse arviointi

Mielestäni selvisin erittäin hyvin siihen nähden että olin samaan aikaan teatterissa.

Työssäopettajan arviointi

Sain työssäoppimisajasta täydet 5 pistettä ja he olivat iloisia työstäni ja ottaisivat minut mielelläni uudestaan sinne.

5.TYÖSSÄOPPIMISVIIKKO

MAANANTAI

Aloitin Flash ja fiesta mattojen tuotekuvaamista ja otin Ocean matoista fiiliskuvia, sillä se oli kiireisenpi kuin flashin ja Fiestan kuvaaminen.

Leikkasin myös Desire matosta pupun. Sisustustehtaan Facebook sivulla oli kysely, jossa kysyttiin mitä matosta leikattaisiin. Julkaisuun tuli yksi kommentti ja siinä ehdotettiin hyppäävää pupua. Kommentoija halusin pupun itselleen ja sai sen :) Tänään jahtasin myös liikkeeseen päässyttä lintua. En tiedä pääsikö lintu lopulta pois. mutta minä en saanut sitä kiinni.
TIISTAI

Aamu alkoi arviointi keskustelulla Jorin kanssa kerron seuraavassa postauksessa siitä lisää. Keskustelun jälkeen muokkasin ja otin Ocean kuvat loppuun. 
Otin myös Flash ja Fiesta matoista fiiliskuvia. Kuvaaminen oli todella haastavaa sillä matot oli niin graffisia ja niissä oli paljon värejä.


Sain myös kunnian tehdä mainoksen Salon jokilaaksoon.KESKIVIIKKO

Otin yhden vanhan Graffiti matto kuvan uudestaan koska vanhassa näkyi mattoa liian vähän.

Otin Atrium matosta tuote, lähi- sekä fiiliskuvia. (en laittany lähikuvia julkaisuun) 


Päätin ottaa Flash ja Fiesta fiiliskuvat uudestaan sillä en ollut niihin tyytyvinen.Otin fiiliskuvia Dawn foamista fiiliskuvia.TORSTAI

Muokkasin kkuvia paremmaksi ja siivosin kuvaushuoneen.

PERJANTAI


OMA BRÄNDI

Kehittelen tällä hetkellä omaa tulevaa yritystäni. Yritykseni olisi tarkoitus tehdä logoja, tehdä kuvaus keikkoja, somesiällön tuottamista, ...