torstai 26. huhtikuuta 2018

Vesileikkuu

Toimeksianto

Tehtävänä oli tehdä portteja Robohach tapahtumaan. Tapahtumassa ryhmät suunnittelee ja toteuttaa robotin, jonka on selvittävä tehtäväradasta. ,portteja, jotka ovat robottiradan varrella. Päätime yhteiseksi aiheeksi vanhat pelihahmot. Minun hahmoni oli Pacmanin haamu. 

 Teimme hahmot Illustraattorilla. En ollut ennen käyttänyt Illustraatoria, joten opettelimme sen käyttöä. Mielestäni onnistuin työssä hyvin ja ensimmäiseksi Illustraattorilla tehdyksi työksi tämä oli juuri tarpeeksi haastava.

Mikä on vesileikkuu?

Vesileikkuussa vesileikkurista tulee korkealla paineella vettä. leikkuri voi leikata mitä tahansa kangasta, metallia, jopa kiveä. leikkuri irroittaa materiaalia työstettävästä kappaleesta ja huuhtelee sen pois.

 Kovaa materiaalia leikatessa vedessä on eritäin hienoa hiekkaa. Vesileikkurilla voi leikata monimutkaisiakin muotoja. Haluttu muoto piirretään tietokoneella, jolloin vesileikkuri leikkaa halutun muodon ankkuripisteitä seuraamalla. Vesileikkaus oli mielestäni mielenkiintoista.


Mikä on Flat pack?

Flat pack on yksinkertaisesti rakennettua levyistä muodostuvaa rakennetta. Se on helppo sada kokoon.

Ideointi ja suunnittelu

Minulla oli heti selkeä päämäärä mitä haluan tehdä. Tässä kuvia työprosessista.

Tässä työ Illustraattorissa.

Tässä portti oli juuri tullut leikkuusta ja toisessa kuvassa maalaan porttia.

Tässä valmis portti ja toisessa kuvassa portit ovat robottitapahtumassa.


OMA BRÄNDI

Kehittelen tällä hetkellä omaa tulevaa yritystäni. Yritykseni olisi tarkoitus tehdä logoja, tehdä kuvaus keikkoja, somesiällön tuottamista, ...